Blog

SvenskaEnglish

H2O:s Blogg

 

Nya idéer!

Av Patrik Jeppsson      Publicerat: 2019-03-03

Nya idéer!

Vad händer om man tar klassiska träningsmetoder för fridykning och mixar och kombinerar dem med nya?

Läs mer...

 

Borta - men ändå hemma

Av Patrik Jeppsson      Publicerat: 2019-02-25

Borta - men ändå hemma

Jag har haft förmånen att spendera ett par vintermånader i Thailand omgiven av sol, värme, underbar dykning och trevliga dykare.

Läs mer...

 

En historia om ett litet vark

Av Anders Bergman      Publicerat: 2019-01-15

En historia om ett litet vark

Gotländska motorfartyget Fårö av Kappelshamn lastat med brädor och med destination Köpenhamn sjönk på torsdagseftermiddagen sju distansminuter västsydväst om Ystad sedan däckslasten förskjutit sig och båten kantrat i den grova sjön - Skånska Dagbladet den 17 juli 1958

Läs mer...

 

Vad alla dykare borde veta om regulatorfrysning

Av Anders Bergman      Publicerat: 2019-01-02

Vad alla dykare borde veta om regulatorfrysning

Vintern är här och vattentemperaturen har redan fallit ner mot fyra, så på precis samma sätt som man bör använda vinterdäck när marken är frusen så bör man använda en kallvatten godkänd regulator när det är under 10 grader i vattnet. För att förstå varför det är så måste man ha en grundläggande förståelse för hur en regulator fungerar och vad som händer när en regulator fryser.

Läs mer...

 

Boktips

Av Patrik Jeppsson      Publicerat: 2018-12-21

Boktips

Som dykare har några av mina allra bästa stunder i livet skett i eller nära vatten. Vatten får mig alltid att må bra. Det både inspirerar och skapar ro. Nu finns det spännande forskning som visar på att vatten kan påverka hos positivt i mycket högre grad än man tidigare trott.

Läs mer...

 

Eurotek

Av Anders Bergman      Publicerat: 2018-12-04

Eurotek

Vart annat år hålls världen främsta konferens om teknisk dykning i Birmingham. På konferensen hålls föredrag om vitt skilda områden, det kan till exempel handla om räddningen av det thailändska fotbollslaget som var strandsatta i grottan eller de senaste forskningsrönen om rebreather scrubbers eller dekompressionteori.

Läs mer...

 

 

 

 

Välkommen till H2O Lunds Blogg

Av Anders Bergman      Publicerat: 2018-11-01

Välkommen till H2O Lunds Blogg

I denna blogg kommer vi att skriva vad som händer på H2O, det kan vara roliga och intressanta saker men det kan också vara artiklar om resor dykutrustning eller tekniker.

Läs mer...